KOKEN MET EXOTISCHE GROENTEN Dr. Otmar Buyne

15.00

Koken met exotische groenten voert de lezer langs vele groeiplaatsen van diverse bekende en onbekende of
vergeten groenten. Zowel op achtererven, kostgrondjes als uitgebreide kwekerijen en kassen worden de groenten gekweekt.
Vele koks en groenteliefhebbers geven de voorkeur aan groenten geteeld op kostgronden, liefst onbespoten en zonder gebruikmaking van kunstmest.
Met nieuwe technieken en beschikbare teeltwijzen benadert of evenaaart men de smaak van eerder genoemde groenten.
Het uiteindelijke resultaat: de smaak die de kok aan de groente geeft, bepaalt wat de eter ervan zal vinden.
Dit boek biedt de lezer:
. Talrijke eenvoudige en tongstrelende recepten
Nieuwe en gedurfde recepten
. Recepten uit grootmoeders en moeders tijd
. Informatie over de herkomst van sommige groentensoorten
. Nieuws over onbekende en vergeten groenten
Moksi alesi sopropo
Ingredienten:
. 500gr. rijst
. 300 gr. verse garnalen of zoutvlees of kipfilet of gezouten banban vis
. 1 grote sopropo, in blokjes gesneden
. 1 grote ui, in blokjes gesneden
. 1 halve citroen
. 1 bouillonblokje
. 1 teen knoflook, fijngehakt
. 1/2 theelepel gemberpoeder
. 1 tomaat, in dobbelsteentjes gesneden
. 3 eetl. olie
. 1 tak selderie, fijngehakt
. voldoende water
. zonodig een klontje boter
Bereiding: Snij de gewassen garnalen in stukjes van 20 cm.
Besprenkel ze met citroensap en zet ze weg. Fruit de knoflook kort in hete olie en voeg de sopropo en uien toe. Doe als ze glazig zijn de tomaat erbij. Blus af met water en roer de gemberpoeder en fijngemaakte bouillonblok erdoor. Breng alles over in de rice cooker. Voeg de rijst toe en kook die. Doe als de rijst bijna gaar is een klontje boter er bovenop. Voor het opdienen voorzichtig de selderie erdoor scheppen.
Categorie: